Disfresses amb les 3R


Avui dia tots els centres educatius tenen diferents programes relacionats amb la conscienciació ecològica, des de separar les deixalles generades a l’aula en diferents contenidors fins a l’existència d’escoles verdes que es regeixen per fomentar l’educació ambiental com a eix vertebrador del seu ideari.

L’esforç realitzat per tota la comunitat educativa per treballar dia a dia aquesta consciencia ambiental es veu de vegades minvat per festivitats concretes, com carnestoltes, en les quals trobem disfresses realitzades amb material que no compleix les 3R del reciclatge (Reduir, Reutilitzar i Reciclar).

És per això que us volem proposar diferents opcions de disfresses que, amb una mica d’imaginació, ens permetran utilitzar materials que habitualment hi ha a casa, als centres educatius i fins i tot a les botigues del nostre entorn:
Només caldrà escollir-ne una, implicar les famílies en la recollida de material per reutilitzar-lo i planificar quan es faran amb l’alumnat per poder gaudir d’un carnestoltes respectuós amb el medi ambient.

I si voleu anar encara una mica més lluny, podeu aprofitar les fulles seques dels arbres per fer el confeti per a la rua.

Si us ha semblat interessant, podeu trobar propostes i idees al curs Plàstica a l’aula Infantil i Primària. En aquest enllaç trobareu tota la informació.

Coneixeu alguna altra disfressa que segueixi les 3R? Compartiu amb nosaltres la vostra creació i l’afegirem al llistat!


Comentaris

Entrades populars