Les claus del coaching

El docent té un paper fonamental en l'activitat educativa, ja què sobre ell recau la gran responsabilitat d'ensenyar, inculcar i inspirar els alumnes, no només coneixements sinó també valors. Així, la figura de l'educador va més enllà de ser un simple transmissor de dades i informació, i es converteix en un pilar bàsic en el creixement personal i emocional del seu alumnat.

A l'article "Coaching per a docents" que vam publicar fa gairebé tres mesos, vam definir exactament què és el coaching i per a què serveix. Avui definirem el paper del coach i en propers articles ens centrarem en les tècniques i eines bàsiques claus per al desenvolupament adequat de les sessions de coaching.

El coach és el professional que dirigeix i coordina el programa de coaching, per tant, no és un solucionador de problemes sinó un guia per a què el docent trobi la solució. Els principals punts forts d'aquesta persona són la comunicació, l'empatia, la paciència, la confiança i el respecte que aporta a qui necessita el seu suport. En el coaching per a docents, les sessions versen sobre el perfil del professor.

Els programes de coaching orientats a docents acompleixen diverses funcions:

  • Oferir consell i assessorament.
  • Proporcionar feedback constructiu.
  • Motivar i guiar.
  • Afavorir l'entrenament de situacions concretes.
  • Seleccionar i potenciar talents.
Així, el professional que guia el docent es basa en escoltar-lo activament, recollir informació, gestionar i liderar les sessions, saber donar feedback i reformular situacions.


Comentaris

Entrades populars