Manualitats i idees per la Castanyada i Halloween a l'escola - [Actualitzat 2020]




Com ben bé sabeu, s'apropa la nit de les castanyes, els panellets i els moniatos. Des de ja fa uns anys, s'ha convertit també en la nit dels fantasmes, les bruixes i els caps de carabassa. Dos nits en una.

Se celebrin com se celebrin, la Castanyada i Halloween són una nit molt especial pels més petits i, com a docents, podem aprofitar-la realitzant activitats diferents i temàtiques, fent manualitats fàcils per a tothom. Des de Doqua us presentem diferents manualitats i idees per celebrar la castanyada i Halloween a l'escola.

Som-hi!

Manualitats i idees per la Castanyada a l'escola

  • La Castanyera Moderna: Es tracta de fer una representació del conte i adaptar els personatges a l’actualitat: la castanyera pot ser una influencer, una dissenyadora gràfica, una jugadora professional... i el gegant pot ser un mànager, un fotògraf o un xef de cuina contemporània. La imaginació és el que compta!
  • Concurs de moniatos disfressats: Pinteu-los i disfresseu-los de la manera més original possible. Veureu que hi ha un munt d'opcions si deixeu volar la imaginació! En aquest enllaç de Pinterest hi trobareu un bon grapat d'idees.
  • Elaboració de receptes amb fruits de la tardor: Cada classe elabora una recepta amb fruits de la tardor. Per exemple, a parvulari i cicle inicial es fan els panellets, a cicle mitjà el codony i la melmelada de carbassa i, a cicle superior, ossos de sant i castanyes en almívar. A més a més, amb aquestes activitats es poden treballar els ingredients, la compra (anar al mercat), les monedes, els pesos... en definitiva, es treballen el càlcul mental i la organització.


    3 bessones castanyada
Imatge: Les tres bessones (Cromosoma)

Manualitats i idees per Halloween a l'escola

  • Receptes terrorífiques: Per a celebrar una bona festa de Halloween, quin menú és millor que dits de bruixa, galetes d’aranya o salsitxes mòmia? En aquest enllaç, trobareu receptes fàcils i divertides.


  • El Túnel del Terror.  Es decoren les classes i els passadissos amb tombes, teles d'aranya, creus i demés, i invitem als pares i amics que vinguin a visitar-ho. Quan la gent hi passi es trobarà sorpreses representades per alumnes i professors: Bruixes, tombes, vampirs, mòmies... En aquest enllaç de Pinterest trobareu tot un seguit d'idees per decorar la vostra escola. Idees com aquesta.



  • Decora la carabassa: Perquè limitar-nos en fer forats a una carabassa, quan la podem pintar i decorar. A la pàgina web de Crayola hi ha diferents exemples per a decorar una carabassa sense haver-la de foradar. Mireu que xules!



Castanyada i Halloween a l'escola, una celebració per a tothom

La Castanyada i Halloween a l'escola són una ocasió formidable per fomentar el treball cooperatiu dels alumnes, per fer reforç en activitats manipulatives i, especialment en el cas de Halloween, per aprendre anglès. És una parada obligatòria a cada curs escolar, un moment on aprendre a fer manualitats divertides que decoraran el nostre centre.

Molt bona Hallowinyada!

Voleu ampliar coneixements sobre els temes que tracta el post? 

Doqua ofereix el curs per a docents de Plàstica a l'aula, reconegut pel Departament d'Educació. El podeu consultar aquí mateix:


Cursos relacionats:



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars