Els 10 millors llibres per a nens de 6 a 12 anys

 


Començarem la publicació d'avui amb algunes xifres. Una de les prioritats dels centres educatius és la realització de tasques de foment de la lectura per seguir generant lectors de 6 a 12 anys. Segons els baròmetre d’hàbits de lectura del 2017, la majoria dels nens de menys de 9 anys llegeixen o els seus pares els llegeixen llibres de forma habitual. El 82,7% dels pares consultats van assenyalar que ells o algú de la família llegien als seus fills. El 85,5% dels nens entre 6 i 9 anys llegeixen llibres que no són de text. A més, el 99,6% dels nens d’entre 10 i 14 anys són lectors de llibres.

Aquestes dades tan esperançadores mostren que no podem abaixar la guàrdia, i per això des de Doqua avui us portem un recull de llibres per a lectors de 6 a 12 anys.


Contes curts

A continuació us mostrem un petit recull de contes curts que us recomanem que presenteu al vostre alumnat (independentment de l’edat) amb la finalitat que puguin escollir en funció de l’afinitat pel tema del llibre i no tant per la indicació de l’edat recomanada.


1. "Les girafes no poden ballar"

Les girafes no poden ballar Llibres per a nens

A l’Àfrica, un cop a l’any fan el Ball de la Selva. Allà tots els animals salten i fan tombarelles...

La Groga voldria participar amb els altres animals al Ball de la Selva, però tothom sap que les girafes no poden ballar... O potser sí?

Un conte curt, en tres dimensions, que no deixarà indiferent ningú, ni els infants ni els adults.

Link de compra 


2. “Sapo y Sepo” (col·lecció)

Sapo y Sepo, inseparables  Nens de 6 a 12 anys
Sapo és actiu i assenyat; Sepo, per contra, és passiu i una mica atabalat. El contrast entre les seves personalitats donarà origen a una relació d’amics inseparables, plena de simpatia i bon humor.

Amb aquest conte curt, els més petits podran seguir amb l’afició per la lectura d’una forma amena i divertida.

Link de compra


3. “Les aventures del Capità Calçotets” (col·lecció)

Les aventures del Capità Calçotets  Llibres infantils

En Jordi i l’Oriol són dos nens molt entremaliats que van a l’escola Jeroni Chumillas. Els dos amics es dediquen, en les estones lliures, a crear les seves pròpies historietes protagonitzades pel Capità Calçotets, un superheroi amo d’uns calçons amb poders superelàstics que s’enfronta a perversos dolents.

Les malifetes del Jordi i l’Oriol trasbalsen el director de l’escola, el senyor Carrasquilla, a qui aconsegueixen hipnotitzar i acaben convertint en el mateix Capità Calçotets dels seus còmics.

Un sèrie de llibres que, si aconsegueixen enganxar els lectors d’entre 6 i 12 anys, no voldran parar de llegir.

Link de compra


4. “Superpatata” (col·lecció)

Superpatata Contes infantils curts
El malèfic Doctor Malévolo ha convertit Supermax, el defensor de la justícia més ben pentinat, en una patata. I no només això, sinó que amenaça de convertir en patata tothom que li porti la contrària. Amb el que no compta el Doctor Malévolo és que SuperMax, fins i tot convertit en patata, no és un tubercle qualsevol: és Superpatata.

Contes curts en format còmic que permeten apropar els lectors d’entre 6 a 12 anys a aquest format.

Link de compra


5. “Princeses drac” (col·lecció)

Princeses Drac Lectura infantil de 6 a 12 anys
El primer llibre d’aquesta col·lecció, “El misteri de l’ou daurat”, mostra com les princeses poden ser de moltes maneres: n’hi ha d’esportistes, cursis, alegres, agosarades..., i algunes s’ajunten i... bum!, es converteixen en un drac. Bamba viu tranquil·lament al seu castell, amb la seva mare, la reina, i un dia rep una carta del príncep Rosko en què li diu que està enamorat. I que es vol casar amb ella. Però ella no vol, ni parlar-ne... Encara sort que hi ha altres princeses, i un mag, i un ou de drac, i fins i tot dos lladres, en un bosc ple de bolets verinosos per impedir-ho.

Link de compra


Contes per a nens i nenes llargs

L’objectiu de fomentar la lectura en l’alumnat no és relacionar la lectura com una part dels deures de l’escola, forma part d'un dels molts punts a tenir en compte en la bona formació d'un docent. És una forma d’entreteniment i diversió més que pot incorporar a les seves aficions diàries.

A continuació us presentem contes per a nens una mica més llargs que els del bloc anterior, però que, com hem dit, poden ser vàlids per a qualsevol edat (no ho oblideu, l’objectiu és crear lectors!).


6. “El único e incomparable Iván”

El único e incomparable Iván Lectura infantil

Iván és un goril·la esquena platejada poderós, però tranquil. Viu a la sortida 8 del centre comercial Big Top Mall, i allà s’ha acostumat que els humans l’observin a través de les parets de vidre de la seva gàbia. Poques vegades troba a faltar la seva vida a la selva. De fet, gairebé mai hi pensa. Quan coneix Ruby, un nadó elefant que ha estat apartat de la seva família, l’Iván comença a veure la seva llar d’una forma diferent. La inspiració per a aquesta novel·la es basa en una història real.

“Els personatges d’aquesta història atraparan els cors dels lectors i mai els deixaran anar. Una lectura obligada.” School Library Journal

Link de compra


7. “Kika Superbruja” (col·lecció)

 Kika Superbruja Llibres llargs infantils

La Kika és una nena normal fins que troba un llibre de màgia sota el llit que pertanyia a la bruixa Elviruja, i amb ell aprèn a realitzar trucs de màgia i es converteix en bruixa. Des d’aquest moment comença l’aventura per a ella i el seu germà Dani.

Link de compra


8. “Invisible”

Invisible Lectura infantil de 6 a 12 anys

 
Invisible narra, a través dels ulls d’un nen, una història que podria ser la de qualsevol de nosaltres. Qui no ha pensat alguna vegada a ser invisible? Qui no ha desitjat alguna vegada deixar de ser-ho? El problema és que mai ha arribat a controlar bé aquest poder: de vegades, quan més ganes tenia de ser invisible, era quan més gent el veia i, en canvi, quan desitjava que tots el veiessin, era quan al seu cos desapareixia.

Link de compra


9. “Diario de Greg” (col·lecció)

Diario de Greg Llibres llargs per nens de 6 a 12 anys

 Greg és un preadolescent que escriu un diari on explica i dibuixa les seves tendres i hilarants aventures. La narració comença quan en Greg, de 12 anys, s’enfronta a la seva etapa a l’institut i la seva mare li regala un diari, on comença a escriure i il·lustrar el que ell anomena les seves memòries. A través del diari coneixerem la família del Greg, els seus companys i les vicissituds del dia a dia a casa i a classe d’aquest preadolescent entranyable i no especialment popular.

Link de compra


10. “Wonder”

Wonder Llibres educatius
August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té 10 anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher.

Si alguna vegada heu estat nous, ja sabeu com n’és de dur... Doncs imagineu-vos com deu ser quan es té una cara com la de l’August. Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?

Link de compra

Diversitat en els llibres per a nens de 6 a 12 anys

Aquesta recomanació de llibres per a lectors de 6 a 12 anys té com a finalitat ampliar la diversitat d’històries i narracions que es poden trobar els nens perquè, quan vulguin continuar amb una nova lectura, puguin triar entre una àmplia diversitat de llibres.

Si no n’heu tingut prou amb aquest recull de 10 llibres, no us perdeu aquestes recomanacions de lectures fetes per infants per al Dia del Llibre. A seguir llegint!

Voleu ampliar coneixements sobre el tema que tracta aquest post? 

Per fomentar la lectura, Doqua ofereix el curs d'Aprenentatge i animació de la lectura, reconegut pel Departament d'Educació. El podeu consultar aquí mateix:


Cursos relacionats:

curs de biblioteques per a mestres

Comentaris

Entrades populars