Passa al contingut principal

3 manualitats senzilles per fer aquest Nadal a l'escola


Pensant quines manualitats fer amb la canalla? En aquest article us oferim tres idees senzilles que es poden fer a la classe amb materials fàcils de trobar i molt econòmics.


Manualitat 1

Espelmes de paper


Manualitats nadal


Senzilles, oi? Us explicarem com fer-les:

Materials a utilitzar:
- 1 full de paper blanc
- 2 fulls de colors (un de vermell i un de groc)
- tisores
- cola

Instruccions:

Pas 1:  Talleu dues tires a partir d'un full de paper A4. Després retalleu dos trossos de paper, un de vermell i un de groc, per fer el foc.
manualitats nadal Paper candles

Pas 2: Enganxeu les tires amb una mica de cola i plegueu-les, de forma que quedin com un acordió. Us posem dues imatges que ho mostren (la primera imatge amb paper blanc i la segona amb papers de colors).

 manualitats nadal

Paper candles

 Pas 3: Agafeu els quadrats de color vermell i groc i retalleu-los per a què tinguin forma de flama i enganxeu-los.


manualitats nadalPas 4: Finalment, enganxeu-li a sota una quadradet de cartró que faci de base de l'espelma.


manualitats nadal
Manualitat 2

Calendari d'advent

Aquesta manualitat és molt senzilla de fer i els agradarà molt als nens i nenes (sobretot als més petits).


manualitats nadal

Materials a utilitzar:
- 24 rotllos de paper de WC.
- paper pinotxo de diferents colors.
- tisores.
- fil d'empalomar.
- base circular de cartró.

Instruccions:
Com podeu veure només cal reunir 24 rotllos de paper de WC, folrar-los amb papers de colors i numerar-los. Podeu lligar-los amb fil d'empalomar. Un cop els tinguem enllestits només caldrà enganxar-los sobre una base circular de cartró i penjar-los amb un bonic llaç.

Opció "made in doqua":
Una opció molt divertida és omplir de caramels i confetti els tubs. D'aquesta manera l'alumnat estarà més engrescat per obrir un "regalet" cada dia.


Manualitat3

Detallets de nadal per penjar a l'arbre

manualitats de nadal

Materials per a fer un detallet:
- dos fulls de paper (un de blanc i un altre de color).
- tisores
- cola
- fil d'empalomar

Instruccions:
No hi ha millor explicació que una bona imatge.


manualitats de nadal

Aquí us enllacem les plantilles en format pdf  -descarregar-

Volem donar les gràcies als companys de krokotak per aquestes manualitats tan fantàstiques.
Aqui us posem el link de la seva pàgina per si voleu veure altres manualitats.
Anar a la pàgina de krokotak

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprender matemáticas con las TIC

Nos ha parecido fantástico el blog de Eroski de educación, dónde exponen recursos para aprender matemáticas, así que os ponemos un pequeño resumen de las páginas web, programas y blogs que  nos exponen. ¡Esperamos que también os guste!
Magia y dibujos para aprender matemáticas Las horas, los números o las fracciones son fáciles de aprender gracias a la magia. La denominada "matemagia" no es una disciplina nueva, pero cada vez hay más propuestas para aprender con ella:
Descartes. Telepatía, puzzles e ilusiones ópticas, entre otros recursos, conforman el contenido de este portal, con numerosos trucos. Los niños suman, restan, multiplican o dividen sin darse cuenta, a la vez que adivinan el número en el que está pensando uno de sus amigos, la cifra que ha eliminado de una serie o el arco con el radio más grande.
RedEscolar. En esta página web se explican varios trucos para que los pequeños pongan en práctica con amigos y familiares. Han de adivinar números después de p…

Per què treball per projectes?

Sembla que treballar per projectes estigui de moda però, realment, quin és el sentit de treballar per projectes? Una resposta podria ser: "Per millorar l'aprenentatge dels alumnes". Però amb aquesta resposta no anem a l’arrel de la pregunta. I això ens fa haver de preguntar-nos: "Què cal millorar i què cal que l’alumnat aprengui?". És important pensar en la finalitat de l'educació, d’allò que fem dia a dia, abans de decidir l'aplicació de qualsevol metodologia educativa.
Nosaltres creiem en una educació orientada a la funcionalitat per a la vida, és a dir, que tot el que aprenem ens ha de servir per desenvolupar-nos, viure i conviure en el nostre entorn, societat, país, continent... Això implica tant un aprenentatge per a l'exercici d'un treball (ja que és el sistema de subsistència a la nostra societat), però també per a la convivència en família, amb amics, amb desconeguts; per a l'autonomia personal, per saber moure’ns pel món..., i tot co…