Manualitats de Sant Jordi per a educació infantil i primària

manualitats de sant jordi infantil i primària

S'apropa un dia marcat al calendari escolar, una jornada que acostuma a anar acompanyada de dies de celebració a l'escola i que implica la programació de continguts específics per classe. Si voleu ser originals i que els vostres alumnes facin manualitats de Sant Jordi diferents, fàcils o originals, us ajudem amb algunes propostes. 

En aquest petit recull de manualitats de Sant Jordi hi trobareu dracs, targetes, punts de llibre i roses de diferents tipus. Esperem que us agradi i us ajudi a preparar les activitats per classe!

Manualitat d'un drac de Sant Jordi de cartolina per a infantil

Comencem amb un clàssic, la manualitat d'un drac de Sant Jordi ben eixerit. Per aquesta activitat utilitzarem la cartolina com a material principal. És una activitat apta per educació infantil i també per primària.

Com veureu en aquest vídeo, l'acabat fa molt de goig i els materials necessaris no són excessius. Amb unes tisores, un llapis, un regle, una grapadora, cola de barra i cartolina de diferents colors ja el tindreu gairebé llest.

drac de sant jordi infantil

Manualitat d'un drac de paper per a primària

Si voleu una elaboració una mica més complexa, us proposem aquesta alternativa. Aquest drac de Sant Jordi funciona més com a activitat per a primària, i inclou estris menys habituals com la silicona freda. En aquest enllaç trobareu tots els passos per fer-lo.

Si necessiteu més idees per un drac de Sant Jordi, us recomanem també aquesta senzilla manualitat que representa l'alè d'un drac. Ara deixem el drac de Sant Jordi de banda i passem a una de les manualitats per la Diada que més èxit tenen. Us imagineu de què parlem? Segur que si!

drac de paper primaria sant jordi

Us animem a fer una rosa de Sant Jordi ecològica i una rosa feta amb llaminadures

La rosa és un dels elements més representatius de la Diada de Sant Jordi i, per tant, és molt fàcil preparar activitats que la tinguin com a protagonista. Per una banda us proposem fer una rosa de Sant Jordi ecològica de paper, estil origami. En aquest cas és una activitat recomanada per alumnes de primària.

Rosa de Sant Jordi primaria

Com a segona proposta, us animem a fer una rosa de Sant Jordi feta amb llaminadures. Una proposta ideal per als més petits. Per la tija podeu fer servir branques de regalèssia o qualsevol pal de llaminadura. Pels pètals només heu de comprar llengüetes i enroscar-les. Fàcil, divertit i boníssim!

Punts de llibre de Sant Jordi per a infantil

Més enllà de la llegenda del drac i la rosa, també podeu aproximar-vos a Sant Jordi des del foment de la lectura! Si és així, una manualitat genial sobre aquesta temàtica són els punts de llibre. La nostra primera proposta és una manualitat per a infantil amb la pintura com a element principal. 

És una activitat senzilla en la qual només necessitareu cartolina, pintura de dos colors i una mica de sabó per quan toqui rentar mans! Segur que és una activitat que resulta ben divertida als més petits.

Punts de llibre de Sant Jordi per a primària

La darrera manualitat de Sant Jordi que compartim és un punt de llibre una mica més elaborat, ideal per alumnes de primària. En aquest cas està fet amb goma eva com a material principal, i s'han utilitzat els típics ulls de plàstic per a manualitats. El pal és el típic de gelat i la decoració s'ha acabat de fer amb retoladors.

Podeu veure el disseny complet d'aquest punt de llibre estil drac de Sant Jordi des d'aquest enllaç.


punt de llibre sant jordi

No volem acomiadar-nos sense mostrar-te la nostra pròpia manualitat, dissenyada per la tutora dels cursos de Plàstica de Doqua. És, ni més ni menys, que una tarjeta de Sant Jordi. A continuació pots veure tot el procés d'elaboració en vídeo:



 Si t’ha semblat interessant, pots trobar propostes i idees al curs “Plàstica a l’aula Infantil i Primària”.

Vols ampliar coneixements sobre els temes que tracta el post? 

Doqua ofereix el curs per a docents de Plàstica a l'aula, reconegut pel Departament d'Educació. El pots consultar aquí mateix:


Cursos relacionats:

Comentaris

Entrades populars