dimecres, 16 d’octubre de 2013

Oblidaràs el quadern de notes!

iDoceo, una aplicació per a l’iPad molt útil pels docents.  

El quadern de notes ha estat tradicionalment un dels recursos més utilitzats pels docents. Utilitzem el quadern per anotar la informació de les accions de classe, els llistats d’alumnes, les notes dels exàmens, la valoració de l’actitud...

Aquest inici de curs, una de les apps que estan tenint més acceptació entre els docents és iDoceo, una app per ser utilitzada amb iPad que serveix per unificar moltes de les eines que s’utilitzen en la gestió habitual de l’aula. Així, en un mateix lloc, pots dissenyar el teu full de càlcul, anotar els retards, afegir fotos d’estudiants, fer mitges de les notes, generar informes, anotar els comportaments, sistematitzar les tutories... i tot amb la possibilitat de compartir-ho a l’instant. Tot de manera molt senzilla, fàcil i pràctica, substituint el vostre quadern habitual de notes pel vostre iPad.

A la pàgina web d’iDoceo (http://www.idoceo.es) hi trobareu totes les instruccions d’ús, així com un fòrum de consultes per a docents a les que donen resposta al moment. Us animem a visitar-la o a donar un cop d’ull a la pròpia app a l’appstore. I per cert... està en català! (versió 3).

Aquestes són algunes de les opinions dels usuaris d’iDoceo:
    "¡Genial!" La descubrí casi a final de curso y empecé a usarla, quedé encantada y este año continuaré usándola, es una alegría prescindir de papeles con todos los que ya tenemos que llevar ya por nuestro trabajo. Lo único que le mejoraría es que también funcionara con el iphone y así no tener que llevar siempre el Ipad. La recomiendo a todos los docentes que estén saturados de papeles.

    Sobresaliente!!! Es sencillamente una maravilla. Enhorabuena de verdad. Estoy deseando de que empiecen las clases para poder utilizarlo con mis alumnos. Muchas gracias por vuestro esfuerzo y espero que pronto podáis hacer una versión para ordenador del programa.

Xavier Piñol
Professor de secundària
@xavier_pinyol
http://about.me/xavierpinyol

dimarts, 1 d’octubre de 2013

Una castanyada diferent!


No hem d'oblidar, que avui en dia quan parlem d’aquesta festa no només ens referim al dia de les castanyes i els panellets, sinó que també hem de parlar de la festa de la por, les carabasses i les llaminadures: Halloween.

En aquest post, us volem presentar una sèrie d’idees per a celebrar les dues festes d’una manera diferent... i no són incompatibles!

Idees per a la Castanyada:

  • La Castanyera Moderna: Es tracta de fer una representació del conte i adaptar els personatges a l’actualitat: La castanyera és una roquera, el gegant és un executiu... La imaginació és el que compta!
  • Concurs de moniatos disfressats:  Pinteu-los i disfresseu-los de la manera més original possible. Aquí hi ha un munt d’idees de l’Escola Agustí Bartra. Enhorabona pel resultat!

  • Elaborem receptes amb fruits de la tardor: Cada classe elabora una recepta amb fruits de la tardor.  A l’Escola Mogent (Montornès del Vallès) ja ho han fet:  a parvulari i cicle inicial es fan els panellets, a cicle mitjà el codony i la melmelada de carbassa i, a cicle superior ossos de sant i castanyes en almívar. A més a més, amb aquestes activitats es poden treballar els ingredients, la compra (anar al mercat), les monedes, els pesos… 

Idees per a Halloween:


  • El Túnel del Terror.  Es decoren les classes i els passadissos amb tombes, teles d'aranya, creus i demés, i invitem als pares i amics que vinguin a visitar-ho. Quan la gent hi passi es trobarà sorpreses representades per alumnes i professors: Bruixes, tombes, vampirs, mòmies... 
  • Decora la carabassa: Perquè limitar-nos en fer forats a una carabassa, quan la podem pintar i decorar. A la pàgina web de Crayola hi ha varis exemples per a decorar una carabassa sense haver-la de foradar. Mireu que xules! 
Us animem a què si teniu més idees o si el vostre centre ha fet alguna activitat interessant, ho comenteu. Entre tots, podem fer que aquesta festa cada cop sigui més original. S'agraeixen totes les aportacions!

Molt bona Hallowinyada!